Studená polévka s rajčaty a paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená polévka s rajčaty a paprikami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7154 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
200 ml | Citronová šťáva |
12 ks | Kostkový led |
2 ks | Okurka salátová |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř cayenský |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
750 ml | Rajčatová šťáva |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 788,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Okurka salátová, Paprika zelená, Pepř cayenský, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kostkový led, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená polévka s rajčaty a paprikami postup přípravy receptu:
1 | Rozmixujeme polovinu cibule, papriku a okurky. Přidáme rajčata a znovu rozmixujeme. |
2 | Nalijeme směs do mísy a přimícháme citronovou a rajčatovou štávu. Osolíme, opepříme a směs vychladíme. |
3 | Nakrájíme zbylou zeleninu na malé kousky, rozdělíme do misek a dáme do lednice. |
4 | Do každého talíře dáme dvě kostky ledu a přelijeme polévkou. |
5 | Podáváme se zeleninou, kterou necháme zvlášť v misce. |
6 | K polévce jsou výborné česnekové krutony. |