Kapr po bulharsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr po bulharsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 7586 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
500 g | Cibule |
1 kg | Kapr obecný |
100 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Olej stolní |
1 ks | Pepř černý celý |
100 g | Protlak rajčatový |
300 g | Rajčata |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 335,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kapr obecný, Olej stolní, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr po bulharsku postup přípravy receptu:
1 | Kapra osolíme a potřeme olejem. Vložíme do pekáčku s nahrubo nakrájenou cibulí a rajčaty. V hrnci připravíme zálivku z rajčatového protlaku, soli, saturejky, másla a vody. Touto zálivkou přelijeme a podlijeme kapra, přidáme bobkový list a celý pepř. Pečeme v troubě. |