Těstoviny s parmezánem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s parmezánem a zeleninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 7689 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 špetka | Bazalka sušená |
1 ks | Brokolice |
150 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Pepř bílý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 324,3mg |
Draslík | 732,9mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Brokolice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s parmezánem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Mouku, vejce, olej a sůl promícháme v tuhé těsto, rozválíme a necháme odpočinout. |
2 | Nepřeschlé těsto rozkrájíme na širší nudle. Nudle krátce povaříme v osolené vodě. |
3 | Na másle opečeme brokolici a rajčata, přidáme uvařené a okapané těstoviny, nastrouhaný parmezán a koření. Promícháme a ihned podáváme. |