Vepřové dušené v mrkvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové dušené v mrkvi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7834 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
125 ml | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
400 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 88,7mg |
Draslík | 3,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové dušené v mrkvi postup přípravy receptu:
1 | Omyté vepřové maso nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme polovinu sádla, přidáme maso a rychle je opečeme. Zalijeme trochou vody, osolíme a pod pokličkou dusíme. |
2 | Když je maso téměř měkké, přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, dolijeme vařící vodou a 10 minut dusíme. |
3 | Pokrm zahustíme světlou jíškou ze zbylého sádla a mouky, zalijeme mlékem a provaříme. Nakonec přidáme cukr, pepř a podle chuti sůl. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Vařila jsem jídlo dle tohoto receptu, místo sádla bych spíš použila olej, ale to záleží, co kdo preferuje. Tuku stačí menší množství než uvádí recept a hlavně stačí podstatně menší množství cukru. Na 4 porce 1 až 2 zarovnané malé lžičky. Soli jsem dala dle potřeby. Jinak za mě palec nahoru
s tím cukrem je to napováženou, některá mrkev je sladká až až a jiná zase méně