Selský špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selský špíz
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 8207 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
200 g | Klobása Dunajská |
1 ks | Koření grilovací |
1 ks | Olej stolní |
1 ks | Sůl |
200 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 415,0mg |
Draslík | 656,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Olej stolní, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Koření grilovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selský špíz postup přípravy receptu:
1 | Maso, slaninu, klobásu a cibuli nakrájíme na stejně velké kousky, střídavě napícháme na grilovací jehly a celé obalíme ve směsi grilovacího koření. Opékáme ze všech stran dozlatova na oleji. Podáváme s malými bramboráčky a se zeleninovým salátem. |