Ananas s marinovanými sardinkami a fenyklem

Celkový čas:
55 minut
Doba přípravy:
55 minut
Doba vaření:
0 minut

Ingredience

Počet porcí
600 g
Ananas
1 ks
Citrony
250 g
Fenykl obecný
40 ml
Olej olivový
300 g
Sardinka obecná
1 špetka
Sůl

Postup

1

Sardinky pokapeme šťávou vylisovanou z citronu, ochutíme solí a zakryté necháme cca 40min marinovat. Poté vyjmeme z marinády a necháme okapat.

2

Fenykl nakrájíme na velmi tenké plátky a vložíme do ledové vody.

3

Ananas nakrájíme na plátky a ty pak na trojúhelníky. Na rozpálené nepřilnavé pánvi po všech stranách orestujeme.

4

Fenykl slijeme, ochutíme olejem a solí, smícháme s ananasem, sardinkami a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 474 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 53 g
Tuky 28 g
Uhlovodany 53 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 1 g
Sodík 142,4 mg
Vláknina 52 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 57,7 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 14,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
WeNdY96
Ananas s marinovanými sardinkami a fenyklem
Výborné blink