Ananas s marinovanými sardinkami a fenyklem
- Celkový čas:
- 55 minut
- Doba přípravy:
- 55 minut
- Doba vaření:
- 0 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 600 g
- Ananas
- 1 ks
- Citrony
- 250 g
- Fenykl obecný
- 40 ml
- Olej olivový
- 300 g
- Sardinka obecná
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Sardinky pokapeme šťávou vylisovanou z citronu, ochutíme solí a zakryté necháme cca 40min marinovat. Poté vyjmeme z marinády a necháme okapat. |
2 | Fenykl nakrájíme na velmi tenké plátky a vložíme do ledové vody. |
3 | Ananas nakrájíme na plátky a ty pak na trojúhelníky. Na rozpálené nepřilnavé pánvi po všech stranách orestujeme. |
4 | Fenykl slijeme, ochutíme olejem a solí, smícháme s ananasem, sardinkami a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 474 kcal |
Bílkoviny | 26 g |
Sacharidy | 53 g |
Tuky | 28 g |
Uhlovodany | 53 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 142,4 mg |
Vláknina | 52 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 57,7 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 14,2 mg |
Komentáře a hodnocení