Valašská kyselica

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
500 g
Brambory
1 g
Kmín celý
2,5 dl
Mléko polotučné
15 g
Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka
Pepř černý mletý
1 kávová lžička
Sůl
1 ks
Vaječný žloutek slepičí
1 l
Vývar z hovězích kostí
2,5 dl
Zakysaná smetana

Postup

1

Oloupané a na kostičky nakrájené brambory vaříme v osolené vodě s kmínem, až jsou téměř měkké. Po uvaření vodu slijeme.

2

Do mléka nasypeme mouku, přidáme smetanu a žloutek. Vše mírně rozšleháme a zalijeme touto směsí brambory ponořené ve vývaru.

3

Polévku dochutíme solí a pepřem a dovaříme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 363 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 26 g
Tuky 23 g
Uhlovodany 20 g
Cholesterol 143,8 mg
Draslík 2 g
Sodík 1 g
Vláknina 7 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 14,8 mg
Vitamín E 0,5 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 5,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz