Valašská kyselica
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 500 g
- Brambory
- 1 g
- Kmín celý
- 2,5 dl
- Mléko polotučné
- 15 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 1 ks
- Vaječný žloutek slepičí
- 1 l
- Vývar z hovězích kostí
- 2,5 dl
- Zakysaná smetana
Postup
1 | Oloupané a na kostičky nakrájené brambory vaříme v osolené vodě s kmínem, až jsou téměř měkké. Po uvaření vodu slijeme. |
2 | Do mléka nasypeme mouku, přidáme smetanu a žloutek. Vše mírně rozšleháme a zalijeme touto směsí brambory ponořené ve vývaru. |
3 | Polévku dochutíme solí a pepřem a dovaříme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 363 kcal |
Bílkoviny | 17 g |
Sacharidy | 26 g |
Tuky | 23 g |
Uhlovodany | 20 g |
Cholesterol | 143,8 mg |
Draslík | 2 g |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 14,8 mg |
Vitamín E | 0,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 5,0 mg |
Komentáře a hodnocení