Oříškový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oříškový nákyp
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9031 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 ks | Citrony |
150 g | Cukr krupice |
140 g | Máslo čerstvé |
0,8 l | Mléko polotučné |
150 g | Ořechy lískové |
30 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 551,4mg |
Draslík | 448,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 6,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Ořechy lískové, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Oříškový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Žloutky utřeme s máslem a cukrem. Přidáme pudingový prášek, opražené, umleté oříšky a citronovou kůru. Za stálého míchání přilijeme mléko. Na mírném ohni necháme přejít varem a stále mícháme. |
2 | Uvařenou hmotu necháme vychladnout. Potom lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto nalijeme do tukem vymazané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. |