Kourambiedes - řecké cukroví
Ingredience
Cukr moučkový |
50 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 kávová lžička |
Mandle |
100 g |
Martell cognac |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
225 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
270 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vyšleháme oba cukry s máslem do pěny, přidáme žloutek, sůl, mouku, kypřící prášek, mleté loupané mandle a koňak.
- Zpracujeme na hladké těsto které zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny v chladu.
- Z vychlazeného těsta tvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu které klademe na plech vyložený pečícím papírem, kuličky trochu zploštíme.
- Do prostřed každé placičky vmáčkneme jeden celý hřebíček a pečeme na 180°C.
- Hotové vyjmeme z trouby, necháme chvíli chladnout a potom vyndáme hřebíčky, obalíme v moučkovém cukru.