Kourambiedes - řecké cukroví

Kourambiedes - řecké cukroví - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 50 g
Cukr vanilka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 kávová lžička
Mandle 100 g
Martell cognac 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 225 g
Mouka pšeničná hladká T 650 270 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyšleháme oba cukry s máslem do pěny, přidáme žloutek, sůl, mouku, kypřící prášek, mleté loupané mandle a koňak.
  2. Zpracujeme na hladké těsto které zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny v chladu.
  3. Z vychlazeného těsta tvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu které klademe na plech vyložený pečícím papírem, kuličky trochu zploštíme.
  4. Do prostřed každé placičky vmáčkneme jeden celý hřebíček a pečeme na 180°C.
  5. Hotové vyjmeme z trouby, necháme chvíli chladnout a potom vyndáme hřebíčky, obalíme v moučkovém cukru.