Bramborový salát s prosciuttem

Bramborový salát s prosciuttem - obrázek

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Ocet vinný červený 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 150 ml
Brambory vařené ve slupce 675 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Prosciutto sušené 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi nasucho opražíme kmín.
  2. Zálivka: Smícháme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, zakysanou smetanu, hořčici, ocet a rozdrcený česnek. Opatrně zašleháme olej, zálivku dochutíme solí a pepřem.
  3. Uvařené brambory rozkrojíme na poloviny, v míse smícháme s opraženým kmínem, na nudličky nakrájeným prosciuttem a s částí nasekané petrželky, zalijeme připravenou zálivkou,lehce promícháme. Nakonec ozdobíme zbylou petrželkou.