Bramborový salát s prosciuttem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
150 ml |
Brambory vařené ve slupce |
675 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Prosciutto sušené |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na pánvi nasucho opražíme kmín.
- Zálivka: Smícháme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, zakysanou smetanu, hořčici, ocet a rozdrcený česnek. Opatrně zašleháme olej, zálivku dochutíme solí a pepřem.
- Uvařené brambory rozkrojíme na poloviny, v míse smícháme s opraženým kmínem, na nudličky nakrájeným prosciuttem a s částí nasekané petrželky, zalijeme připravenou zálivkou,lehce promícháme. Nakonec ozdobíme zbylou petrželkou.