Hovězí maso na žampionech

Hovězí maso na žampionech - obrázek

Ingredience


Cibule 200 g
Hovězí maso přední 750 g
Kmín celý 1 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 25 g
Tuk 100 g
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na části tuku lehce dozlatova. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín a v základu osmahneme.
  3. Maso zalijeme částí vody, přikryjeme a dusíme téměř doměkka. Během dušení maso občas promícháme a doléváme teplou vodou.
  4. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a podle potřeby přisolíme. Po rozmíchání nejméně 20 minut provaříme.
  5. Uvařenou omáčku procedíme na maso, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony podušené na zbylém tuku a vše znovu povaříme.