Hovězí maso na žampionech
Ingredience
Cibule |
200 g |
Hovězí maso přední |
750 g |
Kmín celý |
1 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
25 g |
Tuk |
100 g |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na části tuku lehce dozlatova. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín a v základu osmahneme.
- Maso zalijeme částí vody, přikryjeme a dusíme téměř doměkka. Během dušení maso občas promícháme a doléváme teplou vodou.
- Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a podle potřeby přisolíme. Po rozmíchání nejméně 20 minut provaříme.
- Uvařenou omáčku procedíme na maso, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony podušené na zbylém tuku a vše znovu povaříme.