Italské dýňové rizoto
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Dýně |
1000 g |
Máslo čerstvé |
55 g |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rýže loupaná |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
40 g |
Víno bílé |
500 ml |
Vývar slepičí |
750 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dýni oloupeme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostičky. Osmahneme na 30 g másla, přilijeme 250 ml vína, přidáme nasekanou petrželku a chvíli podusíme.
- V jiném kastrole na zbylém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnutou rýži a zalijeme 250 ml vína. Podusíme asi 20 minut, potom přilijeme vývar a rýži uvaříme doměkka. Scedíme a smícháme s dýní. Rizoto podle chuti osolíme.
- Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.