Italské dýňové rizoto

Italské dýňové rizoto - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Dýně 1000 g
Máslo čerstvé 55 g
Petržel - nať 1 hrst
Rýže loupaná 250 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 40 g
Víno bílé 500 ml
Vývar slepičí 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dýni oloupeme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostičky. Osmahneme na 30 g másla, přilijeme 250 ml vína, přidáme nasekanou petrželku a chvíli podusíme.
  2. V jiném kastrole na zbylém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnutou rýži a zalijeme 250 ml vína. Podusíme asi 20 minut, potom přilijeme vývar a rýži uvaříme doměkka. Scedíme a smícháme s dýní. Rizoto podle chuti osolíme.
  3. Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.