Zavařené houby v láku

Zavařené houby v láku - obrázek

Ingredience


Bobkový list 1 g
Cibule 1 ks
Cukr krupice 35 g
Deko 1 ks
Hořčičné semínko 1 kávová lžička
Houby černé 1 kg
Jalovec 1 g
Křen 5 g
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření celé 2 g
Ocet kvasný lihový 0.25 l
Pepř černý celý 2 g
Sůl 2 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 špetka
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve očistíme menší houby, ty nakrájíme a vymácháme ve studené vodě.
  2. Osušené houby vložíme do nové osolené vody a necháme krátce projít varem.
  3. Mezitím v hrnci dáme vařit 1 litr vody, ocet, cukr, deko a sůl.
  4. Po dvou minutách lák odstavíme.
  5. Zavařovací sklenice naplníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, tymiánem, křenem, hořčičným semínkem, cibulí a mrkví.
  6. Poté naplníme vychlazenými houbami a zalijeme po okraj sklenice lákem.
  7. Poté stačí sklenice důkladně uzavřít a běžným způsobem jej zavařit.
  8. Zavařené houby uskladníme v tmavé a chladné místnosti.