Zavařené houby v láku
Ingredience
Bobkový list |
1 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
35 g |
Deko |
1 ks |
Hořčičné semínko |
1 kávová lžička |
Houby černé |
1 kg |
Jalovec |
1 g |
Křen |
5 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření celé |
2 g |
Ocet kvasný lihový |
0.25 l |
Pepř černý celý |
2 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 špetka |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve očistíme menší houby, ty nakrájíme a vymácháme ve studené vodě.
- Osušené houby vložíme do nové osolené vody a necháme krátce projít varem.
- Mezitím v hrnci dáme vařit 1 litr vody, ocet, cukr, deko a sůl.
- Po dvou minutách lák odstavíme.
- Zavařovací sklenice naplníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, tymiánem, křenem, hořčičným semínkem, cibulí a mrkví.
- Poté naplníme vychlazenými houbami a zalijeme po okraj sklenice lákem.
- Poté stačí sklenice důkladně uzavřít a běžným způsobem jej zavařit.
- Zavařené houby uskladníme v tmavé a chladné místnosti.