Čerstvé hrušky plněné nivou

Čerstvé hrušky plněné nivou - obrázek

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Hřebíček 1 ks
Hrušky 4 ks
Máslo čerstvé 60 g
Ořechy vlašské 1 hrst
Pažitka 1 polévková lžíce
Sýr Niva (Rokfór) 200 g
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V rendlíku svaříme vodu s cukrem, hřebíčkem a citronovou šťávou. Hrušky oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme jádřince a vložíme do svařené vody a chvíli vaříme. Dbáme, aby se hrušky nerozvařily. Poté je necháme okapat a vychladnout.
  2. Připravíme si krém. Změklé máslo našleháme, vmícháme nastrouhanou nivu a jemně nakrájenou pažitku.
  3. Prostředek hrušek, z něhož jsme vykrojili jádřince, plníme krémem a zdobíme půlkou vlašského ořechu.