Čerstvé hrušky plněné nivou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Hřebíček |
1 ks |
Hrušky |
4 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Ořechy vlašské |
1 hrst |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Sýr Niva (Rokfór) |
200 g |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V rendlíku svaříme vodu s cukrem, hřebíčkem a citronovou šťávou. Hrušky oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme jádřince a vložíme do svařené vody a chvíli vaříme. Dbáme, aby se hrušky nerozvařily. Poté je necháme okapat a vychladnout.
- Připravíme si krém. Změklé máslo našleháme, vmícháme nastrouhanou nivu a jemně nakrájenou pažitku.
- Prostředek hrušek, z něhož jsme vykrojili jádřince, plníme krémem a zdobíme půlkou vlašského ořechu.