Velikonoční vajíčkový salát se žampiony
Ingredience
Rajčata |
1 ks |
Ředkvička |
150 g |
Salát hlávkový |
1 ks |
Vejce slepičí |
6 ks |
Žampiony čerstvé |
150 g |
Cukr krupice |
1.5 polévková lžíce |
Hořčice plnotučná |
4 kávová lžička |
Jogurt bílý |
150 ml |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce našleháme jogurt se smetanou a olejem. Vmícháme hořčici, cukr a podle chuti sůl a pepř. Zálivku necháme vychladit.
- Do servírovací mísy vsypeme na proužky nakrájený salát, na dílky nakrájené rajče, plátky žampionů a na kolečka nakrájené ředkvičky. Vše zlehka promícháme.
- Každou porci salátu ozdobíme osminkami natvrdo uvařených vajec a přelijeme zálivkou.