Jablečná marmeláda
Ingredience
Cukr želírovací |
500 g |
Jablka |
2 kg |
Kyselina citrónová |
1 ks |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Jablka omyjeme, zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na kostičky.
- Do hrnce vložíme kousky jablek, přidáme lžíci pomerančové kůry a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 15 minut, pak přidáme kyselinu citronovou, želírovací cukr a povaříme ještě 5 minut. Hrnec sundáme ze sporáku.
- Do připravených skleniček nalijeme marmeládu a sklenice vzduchotěsně uzavřeme.