Pečený losos na víně
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Losos - filety |
800 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
250 ml |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
8 ks |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z lososa osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Cibuli a citron nakrájíme na plátky, cherry rajčátka rozpůlíme, petrželovou nať nahrubo nasekáme.
- Filety v míse přelijeme máslem, vínem, poklademe rozebranými plátky cibule, plátky citronu, přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě zhruba 1/2 hodiny.
- Upečené filety servírujeme přelité výpekem, obložené cherry rajčátky a posypané petrželovou natí.