Pečený losos na víně

Pečený losos na víně - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Losos - filety 800 g
Máslo čerstvé 80 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 250 ml
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata Cherry 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z lososa osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Cibuli a citron nakrájíme na plátky, cherry rajčátka rozpůlíme, petrželovou nať nahrubo nasekáme.
  2. Filety v míse přelijeme máslem, vínem, poklademe rozebranými plátky cibule, plátky citronu, přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě zhruba 1/2 hodiny.
  3. Upečené filety servírujeme přelité výpekem, obložené cherry rajčátky a posypané petrželovou natí.