Korpus na ořechový dort
Ingredience
Cukr krupice |
300 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Ořechy vlašské |
300 g |
Pomeranče |
2 ks |
Strouhanka |
40 g |
Vejce slepičí |
10 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Vejce rozklepneme, bílky odložíme zatím stranou k dalšímu použití, žloutky dáme do misky a vyšleháme je do pěny, přidáme šťávu ze 2 ks pomeranče. Z bílku spolu s vanilkovým cukrem a pískovým cukrem vyšleháme tuhý sníh, který zlehka přimícháme ke žloutkům, přisypeme pomleté ořechy a kypřící prášek, vše zlehka zamícháme.
- Dortovou pečicí formu důkladně vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a připravenou hmotu z misky přeložíme do formy, kterou vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 40 minut.
- Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, rozkrojíme a naplníme vhodným krémem.