Špagety se smetanovou omáčkou a houbami
Ingredience
Bazalka |
4 polévková lžíce |
Česnek |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
350 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana jihočeská zakysaná15% |
300 g |
Špagety |
350 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
6 polévková lžíce |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi na másle opečeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přimícháme na plátky nakrájené houby a opékáme 10 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do směsi vmícháme smetanu, nadrobno nakrájenou bazalku, 4 lžíce nastrouhaného Parmezánu, dle chuti osolíme a opepříme, povaříme 2 minuty. Důkladně scedíme těstoviny, smícháme s omáčkou. Na talířích porce posypeme zbylým nastrouhaným Parmezánem a nadrobno nakrájenou bazalkou.