Špagety se smetanovou omáčkou a houbami

Špagety se smetanovou omáčkou a houbami - obrázek

Ingredience


Bazalka 4 polévková lžíce
Česnek 1 ks
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 350 g
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana jihočeská zakysaná15% 300 g
Špagety 350 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 6 polévková lžíce
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi na másle opečeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přimícháme na plátky nakrájené houby a opékáme 10 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do směsi vmícháme smetanu, nadrobno nakrájenou bazalku, 4 lžíce nastrouhaného Parmezánu, dle chuti osolíme a opepříme, povaříme 2 minuty. Důkladně scedíme těstoviny, smícháme s omáčkou. Na talířích porce posypeme zbylým nastrouhaným Parmezánem a nadrobno nakrájenou bazalkou.