Kuřecí prsa na hruškách

Kuřecí prsa na hruškách - obrázek

Ingredience


Hrušky 2 ks
Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 20 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno Marsala 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrušky oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na 8dílků.
  2. V pánvi rozpálíme olej s máslem a kuřecí maso z každé strany cca 2min orestujeme. Poté zalijeme Marsalou, ochutíme solí, pepřem a cca 10min podusíme. Po 5ti minutách přidáme hrušky a dodusíme společně.
  3. Hotové maso nakrájíme na plátky, ozdobíme hruškami, přelijeme šťávou a podáváme.