Kuřecí prsa na hruškách
Ingredience
Hrušky |
2 ks |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno Marsala |
150 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hrušky oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na 8dílků.
- V pánvi rozpálíme olej s máslem a kuřecí maso z každé strany cca 2min orestujeme. Poté zalijeme Marsalou, ochutíme solí, pepřem a cca 10min podusíme. Po 5ti minutách přidáme hrušky a dodusíme společně.
- Hotové maso nakrájíme na plátky, ozdobíme hruškami, přelijeme šťávou a podáváme.