Kvašené víno z moruší

Ingredience


Cukr krystal 1 kg
Kulturní kvasinky 1 kávová lžička
Kyselina citrónová 10 g
Moruše 4 l
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zralé moruše očistíme, rozmačkáme a při pokojové teplotě necháme 4 dny kvasit. Poté vylisujeme. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a necháme jej rozpustit.
  2. Šťávu z moruší smícháme s cukerným roztokem, přidáme kyselinu citronovou a přelijeme do demižonu. Vložíme kvasinky, kvasnou trubičku a na teplém místě necháme kvasit. Po několika dnech přemístíme do chladné místnosti k dokvašení. Necháme odstát dalších několik dnů a poté víno stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Odložíme, dokud se tekutina zcela nevyčistí, přelijeme do lahví, uzavřeme a uložíme na chladném a temném místě.