Kvašené víno z moruší
Ingredience
Cukr krystal |
1 kg |
Kulturní kvasinky |
1 kávová lžička |
Kyselina citrónová |
10 g |
Moruše |
4 l |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Zralé moruše očistíme, rozmačkáme a při pokojové teplotě necháme 4 dny kvasit. Poté vylisujeme. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a necháme jej rozpustit.
- Šťávu z moruší smícháme s cukerným roztokem, přidáme kyselinu citronovou a přelijeme do demižonu. Vložíme kvasinky, kvasnou trubičku a na teplém místě necháme kvasit. Po několika dnech přemístíme do chladné místnosti k dokvašení. Necháme odstát dalších několik dnů a poté víno stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Odložíme, dokud se tekutina zcela nevyčistí, přelijeme do lahví, uzavřeme a uložíme na chladném a temném místě.