Srbské vepřové žebírko

Srbské vepřové žebírko - obrázek

Ingredience


Cibule 200 g
Hovězí vývar základní 800 ml
Paprika sterilovaná 200 g
Protlak rajčatový 100 g
Sůl 25 g
Tuk 150 g
Vepřová pečeně 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a nasekáme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme, opečeme na tuku a vyjmeme.
  2. Na tuku od opékání osmahneme na jemná kolečka nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, vývar a krátce povaříme.
  3. Do základu vložíme opečená žebírka a dusíme téměř doměkka.
  4. Nakonec přidáme nakrájenou papriku, pokrm přisolíme a dodusíme.