Srbské vepřové žebírko
Ingredience
Cibule |
200 g |
Hovězí vývar základní |
800 ml |
Paprika sterilovaná |
200 g |
Protlak rajčatový |
100 g |
Sůl |
25 g |
Tuk |
150 g |
Vepřová pečeně |
1000 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a nasekáme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme, opečeme na tuku a vyjmeme.
- Na tuku od opékání osmahneme na jemná kolečka nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, vývar a krátce povaříme.
- Do základu vložíme opečená žebírka a dusíme téměř doměkka.
- Nakonec přidáme nakrájenou papriku, pokrm přisolíme a dodusíme.