Řecké karbanátky z jiker
Ingredience
Brambory vařené |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Kapří jikry |
170 g |
Máta |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a propláchnuté jikry povaříme 10 minut ve vodě, scedíme a rozmixujeme.
- Přidáme uvařené, rozmačkané brambory, oloupanou, nastrouhanou cibuli, nasekanou petrželku a mátu. Osolíme, opepříme a vše dobře prohněteme.
- Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je v hladké mouce a smažíme zprudka na rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách.