Řecké karbanátky z jiker

Ingredience


Brambory vařené 2 ks
Cibule 1 ks
Kapří jikry 170 g
Máta 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 200 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a propláchnuté jikry povaříme 10 minut ve vodě, scedíme a rozmixujeme.
  2. Přidáme uvařené, rozmačkané brambory, oloupanou, nastrouhanou cibuli, nasekanou petrželku a mátu. Osolíme, opepříme a vše dobře prohněteme.
  3. Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je v hladké mouce a smažíme zprudka na rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách.