Rizoto s dýní
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Dýně |
500 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rukola |
150 g |
Rýže loupaná |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
60 g |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky, pokapeme olejem a naskládáme na plech. Sýr nastrouháme, rukolu opláchneme a natrháme na menší kusy.
- Dýni necháme péct při 230°C 20 minut. Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm cibuli s česnekem. Smažíme 3 minuty, poté vsypeme rýži a restujeme 2 minuty. Zalijeme 125ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. S poslední dávkou vývaru přidáme i pečenou dýni. Vaříme do změknutí.
- Nakonec pokrm osolíme, opepříme a servírujeme posypaný parmezánem.