Rizoto s dýní

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Dýně 500 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rukola 150 g
Rýže loupaná 400 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 60 g
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky, pokapeme olejem a naskládáme na plech. Sýr nastrouháme, rukolu opláchneme a natrháme na menší kusy.
  2. Dýni necháme péct při 230°C 20 minut. Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm cibuli s česnekem. Smažíme 3 minuty, poté vsypeme rýži a restujeme 2 minuty. Zalijeme 125ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. S poslední dávkou vývaru přidáme i pečenou dýni. Vaříme do změknutí.
  3. Nakonec pokrm osolíme, opepříme a servírujeme posypaný parmezánem.