Gurmánský zeleninový salát

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 1 ks
Rajčata 200 g
Ředkvička 200 g
Rohlíky bílé 4 ks
Salám Vysočina 150 g
Salát hlávkový 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Cibulka jarní 30 g
Křen 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Zakysaná smetana 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rohlíky nakrájíme na malé kostky a v pánvi na rozpáleném másle opečeme dokřupava. Potom necháme vychladnout.
  2. Hlávkový salát opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme, nakrájíme na proužky a dáme do vhodné misky. Omytá a osušená rajčata nakrájíme na plátky, omyté ředkvičky na kolečka. Přidáme na plátky nakrájený salám, očištěnou a na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev. Zeleninu posypeme solí, oloupaným a na tenká kolečka nakrájeným česnekem a promícháme.
  3. Smetanu smícháme s pepřem, jemně nastrouhaným křenem a drobně nakrájenou zelenou částí jarní cibulky. Připravenou zálivkou přelijeme salát v misce a ještě jednou promícháme.
  4. Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, povrch každé porce posypeme křupavými rohlíky a podáváme.