Gurmánský zeleninový salát
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Rajčata |
200 g |
Ředkvička |
200 g |
Rohlíky bílé |
4 ks |
Salám Vysočina |
150 g |
Salát hlávkový |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Cibulka jarní |
30 g |
Křen |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rohlíky nakrájíme na malé kostky a v pánvi na rozpáleném másle opečeme dokřupava. Potom necháme vychladnout.
- Hlávkový salát opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme, nakrájíme na proužky a dáme do vhodné misky. Omytá a osušená rajčata nakrájíme na plátky, omyté ředkvičky na kolečka. Přidáme na plátky nakrájený salám, očištěnou a na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev. Zeleninu posypeme solí, oloupaným a na tenká kolečka nakrájeným česnekem a promícháme.
- Smetanu smícháme s pepřem, jemně nastrouhaným křenem a drobně nakrájenou zelenou částí jarní cibulky. Připravenou zálivkou přelijeme salát v misce a ještě jednou promícháme.
- Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, povrch každé porce posypeme křupavými rohlíky a podáváme.