Dortová mřížka

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pudinkový prášek - vanilkový 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 55 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vodě rozmícháme olej a špetku soli. Přivedeme k varu, za stálého míchání postupně přidáváme mouku a pudinkový prášek. Dál zahříváme a mícháme tak dlouho, až vznikne hustá směs, která se nelepí na stěny kastrolu.
  2. Poté odstavíme, necháme vychladnout a přidáme žloutek. Pomocí cukrářského pytlíku s tenkou trubičkou stříkáme na plech mřížky nebo jiné tvary. Vložíme do trouby, předhřáté na 180 °C, pečeme do zlatova.