Dortová mřížka
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
55 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Ve vodě rozmícháme olej a špetku soli. Přivedeme k varu, za stálého míchání postupně přidáváme mouku a pudinkový prášek. Dál zahříváme a mícháme tak dlouho, až vznikne hustá směs, která se nelepí na stěny kastrolu.
- Poté odstavíme, necháme vychladnout a přidáme žloutek. Pomocí cukrářského pytlíku s tenkou trubičkou stříkáme na plech mřížky nebo jiné tvary. Vložíme do trouby, předhřáté na 180 °C, pečeme do zlatova.