Tortilla s fazolovou směsí
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Fazole bílé sterilované |
400 g |
Olej olivový |
2 kávová lžička |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
100 g |
Tortilla |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibule oloupeme a najemno je nakrájíme. Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní semínka a nakrájíme ji na malé kousky. Rajčata omyjeme studenou vodou a nakrájíme je nadrobno. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno. Sýr nastrouháme.
- V pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm doměkka orestujeme nakrájenou cibuli. Pak přidáme nakrájenou papriku a rajčata a ještě chvíli zeleninu restujeme. Nakonec do pánve přisypeme fazole, směs podle chuti opepříme a osolíme, důkladně promícháme a 5 minut vaříme. K měkkým fazolím se zeleninou přimícháme nasekanou petrželku, rozdělíme je na připravené tortilly, posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme do předehřáté trouby a zapékáme dozlatova.
- Tortilly zapečené s fazolovou směsí ihned teplé podáváme.