Okurky nakládané v hořčici

Okurky nakládané v hořčici - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 300 g
Hořčice Dijonská 100 g
Hořčice plnotučná 150 g
Hořčičné semínko 0.5 kávová lžička
Koriandr 0.5 kávová lžička
Křen 50 g
Okurky 2000 g
Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny 0.5 kávová lžička
Sůl 1 polévková lžíce
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Úplně malé bezvadné nakládačky namočíme na 30 minut do vlažné vody a necháme odplavit nečistoty, potom je odrhneme kartáčkem, opláchneme, necháme okapat a každou několikrát propíchneme silnou jehlou. Připravené okurky následně plníme do sklenic.
  2. Mezitím uvedeme do varu vodu s cukrem a solí, přidáme hořčičné semínko, koriandr a vše vaříme tak dlouho, až se objem sníží na polovinu a směs získá konzistenci řídkého medu. Poté nálev stáhneme z ohně, vmícháme obě hořčice, strouhaný křen a trochu konzervačního prostředku. Vše dobře promícháme, nalijeme na okurky ve sklenicích, hned je uzavřeme a uložíme na temném chladném místě.
  3. Takto naložené okurky podáváme k různým masům, případně je přidáváme do salátů.