Okurky nakládané v hořčici
Ingredience
Cukr krupice |
300 g |
Hořčice Dijonská |
100 g |
Hořčice plnotučná |
150 g |
Hořčičné semínko |
0.5 kávová lžička |
Koriandr |
0.5 kávová lžička |
Křen |
50 g |
Okurky |
2000 g |
Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 15 porcí
- Úplně malé bezvadné nakládačky namočíme na 30 minut do vlažné vody a necháme odplavit nečistoty, potom je odrhneme kartáčkem, opláchneme, necháme okapat a každou několikrát propíchneme silnou jehlou. Připravené okurky následně plníme do sklenic.
- Mezitím uvedeme do varu vodu s cukrem a solí, přidáme hořčičné semínko, koriandr a vše vaříme tak dlouho, až se objem sníží na polovinu a směs získá konzistenci řídkého medu. Poté nálev stáhneme z ohně, vmícháme obě hořčice, strouhaný křen a trochu konzervačního prostředku. Vše dobře promícháme, nalijeme na okurky ve sklenicích, hned je uzavřeme a uložíme na temném chladném místě.
- Takto naložené okurky podáváme k různým masům, případně je přidáváme do salátů.