Dýňový kompot s ananasovou šťávou
Ingredience
Cukr krupice |
400 g |
Dýně |
1200 g |
Džus ananasový |
250 ml |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vodu krátce svaříme s cukrem tak, aby se cukr rozpustil.
- Do svařeného nálevu vsypeme oloupanou, na kostky nakrájenou dýni a vaříme ještě 3 minuty. Potom dýni opatrně vyjmeme z nálevu a vložíme do čistých sklenic.
- Nálev zředíme ananasovou šťávou a nalijeme na dýni ve sklenicích tak, aby sahal 1 cm pod okraj. Okraj sklenic otřeme utěrkou. Sklenice uzavřeme víčky a upevníme svorkami.
- Sklenice vložíme do zavařovacího hrnce a přilijeme vodu do poloviny výšky sklenic. Kompot zavařujeme při teplotě 85-90 °C 20 minut.
- Hotový kompot vyjmeme a po vychladnutí z víček odstraníme svorky.