Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Dýňový kompot s ananasovou šťávou - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 400 g
Dýně 1200 g
Džus ananasový 250 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vodu krátce svaříme s cukrem tak, aby se cukr rozpustil.
  2. Do svařeného nálevu vsypeme oloupanou, na kostky nakrájenou dýni a vaříme ještě 3 minuty. Potom dýni opatrně vyjmeme z nálevu a vložíme do čistých sklenic.
  3. Nálev zředíme ananasovou šťávou a nalijeme na dýni ve sklenicích tak, aby sahal 1 cm pod okraj. Okraj sklenic otřeme utěrkou. Sklenice uzavřeme víčky a upevníme svorkami.
  4. Sklenice vložíme do zavařovacího hrnce a přilijeme vodu do poloviny výšky sklenic. Kompot zavařujeme při teplotě 85-90 °C 20 minut.
  5. Hotový kompot vyjmeme a po vychladnutí z víček odstraníme svorky.