Pečený čaj - sezónní
Ingredience
Cukr krystal |
500 g |
Hřebíček |
2 polévková lžíce |
Jablka |
1 kg |
Maliny |
1 kg |
Rum |
3 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Očištěné ovoce odpeckujeme a větší nakrájíme na drobné kousky. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky, nebo jen vymačkáme šťávu.
- Všechno dáme do hlubšího plechu, zasypeme cukrem a přidáme koření. Promícháme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 170°C 30-40 minut, občas můžeme promíchat.
- Ihned po vytažení z trouby vmícháme rum. Plníme do skleniček se šroubovacím uzávěrem, položíme je víčkem dolů a necháme vychladnout.