Pečený čaj - sezónní

Pečený čaj - sezónní - obrázek

Ingredience


Cukr krystal 500 g
Hřebíček 2 polévková lžíce
Jablka 1 kg
Maliny 1 kg
Rum 3 polévková lžíce
Citrony 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné ovoce odpeckujeme a větší nakrájíme na drobné kousky. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky, nebo jen vymačkáme šťávu.
  2. Všechno dáme do hlubšího plechu, zasypeme cukrem a přidáme koření. Promícháme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 170°C 30-40 minut, občas můžeme promíchat.
  3. Ihned po vytažení z trouby vmícháme rum. Plníme do skleniček se šroubovacím uzávěrem, položíme je víčkem dolů a necháme vychladnout.