Mleté maso zapečené s květákem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Květák |
0.5 ks |
Maso mleté - mix |
500 g |
Mléko polotučné |
50 ml |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana |
100 ml |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme a rozebereme na růžičky.
- Na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli a na ní orestujeme mleté maso. Přidáme vejce, strouhanku, smetanu a mléko. Podle chuti směs osolíme a opepříme.
- Část masové směsi rozložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Na maso urovnáme růžičky květáku a přikryjeme zbylou masovou smšsí. Zapékáme 15-20 minut.