Mleté maso zapečené s květákem

Mleté maso zapečené s květákem - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Květák 0.5 ks
Maso mleté - mix 500 g
Mléko polotučné 50 ml
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 100 ml
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme a rozebereme na růžičky.
  2. Na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli a na ní orestujeme mleté maso. Přidáme vejce, strouhanku, smetanu a mléko. Podle chuti směs osolíme a opepříme.
  3. Část masové směsi rozložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Na maso urovnáme růžičky květáku a přikryjeme zbylou masovou smšsí. Zapékáme 15-20 minut.