Kuchyňské vybavení - ostatní
Pro přípravu chutných, kaloricky hodnotných a samozřejmě také zdravých jídel potřebujete nejen kvalitní potraviny a suroviny, ale také odpovídající nádobí a ostatní vybavení kuchyně.
Hrnce, pánve, domácí pekárna, trouba, tlakový hrnec a další kuchyňské vybavení je v mnoha případech přípravy jídel uvedené přímo v receptu a v této části si můžete recept vybrat právě podle toho, jaké kuchyňské vybavení budete chtít použít. Nechybí zde samozřejmě ani mikrovlnná trouba nebo pánev WOK, na přípravu mnoha jídel se využívá chladnička a na domácí zmrzlinu určitě využijete mrazák…
Základní vybavení kuchyně by mělo být maximálně funkční a praktické. Hrnce, pánve, pekáče a další varné a pečící nádobí musí odpovídat typu ohřevu, který má váš sporák, mnoho času vám ušetří i myčky nádobí. Jedině v dobře vybavené kuchyni pro vás bude vaření s našimi recepty zábavou...
Bagetu nakrájíme na plátky – velmi zešikma, aby byly plátky větší. Tyto plátky naskládáme na plech s pečícím papírem. Postříkáme olivovým olejem a...
Brambory nakrájíme na čtvrtky. Namáčíme je v rozpuštěném másle a obalujeme strouhankou, do které vmícháme sůl, pepř a muškátový oříšek. Brambory...
Vejce uvaříme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a urovnáme je na mísu. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a usmažíme na polovině másla. Na zbylém...
Telecí hrudí opláchneme a zbavíme je žeberních kostí. Středem prořízneme kapsu na naplnění. Na 1/2 tuku podusíme na silnější nudle nakrájenou...
Zelí očistíme a nakrájíme na nudličky, přidáme kmín, sůl, oloupané nakrájené brambory, zalijeme vodou a uvaříme. Téměř uvařené brambory zalijeme...
V pánvičce rozehřejeme slunečnicový a sezamový olej. Zázvor a jarní cibulky nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova. Přidáme červenou papriku...
Rýži propláchneme, zalijeme 400 ml vody, přivedeme k varu, přiklopíme poklicí, snížíme teplotu a vaříme 12 minut. Odstavíme a necháme 20 minut...