Severní Morava
Regionální kuchyně severní Moravy má typická jídla, která jsou poměrně jednoduchá a zároveň velmi chutná. Čočka na kyselo, dršťková polévka nebo ukrop jsou jídla poměrně známá, ale zde najdete recepty i na další tradiční speciality ze severu Moravy - beskydské fazole nebo beskydská kuřecí játra, ostravské zapečené klobásy, valašský salát a mnohé další. Snadná příprava většiny z nich a vynikající chuť vás zcela určitě příjemně překvapí.
Omyté vepřové maso vaříme v osolené vodě spolu s houbami a klobásou 30-40 minut. Maso a klobásu potom nakrájíme na kostky a vrátíme do hrnce....
Maso nakrájíme na kostky a posypeme gulášovým kořením. Oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova, pak přidáme mletou...
Omyté maso nakrájíme na plátky. Plátky masa nařízneme na okrajích, naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na...
Opláchnutou čočku namočíme a necháme 2 - 4 hodiny nabobtnat ve vodě. Pak přidáme stroužky česneku, kurkumu a bobkový list a uvaříme doměkka. ...
Tvrdý sýr a salám nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, grilovací koření a promícháme. Do směsi přidáme tolik strouhanky, aby směs byla kompaktní. ...
Kloboučky z bedlí očistíme, mírně osolíme, obalíme v těstíčku a strouhance a smažíme v rozpáleném oleji. Těstíčko - rozmícháme vejce s pivem,...
Maso omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme na plátky, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Na plátek masa položíme párek, maso...
Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Na každý plátek masa rozložíme plátky...
Špekáčky nakrájíme na plátky. Sterilované okurky a cibulky necháme okapat a pak je nakrájíme na kolečka. V míse smícháme majonézu a jogurt, směs...
Mrkev, petržel a celer oškrábeme a omyjeme, cibuli oloupeme. Zeleninu nekrájíme. Hovězí jazyk omyjeme a vložíme do vařící osolené vody. Když jazyk...