Slovácko

Slovácko - Strážnice, Kyjov, Hodonín, Uherské Hradiště, Valašské Meziříčí, Vsetín a další místa nabízí specifickou kuchyni, která je částečně ovlivněna kuchyní Slovenska a Maďarska. V této části najdete recepty na tradiční jídla ze Slovácka, mezi kterými samozřejmě nechybí bramborové placky, fazolová polévka, chalupářský guláš na víně, kynuté buchty nebo velikonoční mazanec. Určitě si z nich vyberete a u většiny budete příjemně překvapeni nejen jednoduchou a rychlou přípravou, ale i vynikající chutí.

Seřadit
Nalezeno 94 receptů
Zobrazení

Sušené houby namočíme na 30 minut do vody. Housky nakrájíme do mísy s mlékem, přidáme nasekanou cibuli, nasekanou kopřivu, krupici, nastrouhaný...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme. Na pánvi rozehřejeme 50 g másla, přidáme krupici, osmažíme, zalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Do mísy dáme kvasnice, lžičku vanilkového cukru a 1 dl vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. V misce si utřeme žloutky s moučkovým cukrem a máslem...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 90 min Počet komentářů k receptu2

Do misky dáme měkké máslo a utřeme ho s cukrem. Přidáme žloutky, promícháme, přisypeme mouku, vanilkový cukr, vylijeme rum a rukama vypracujeme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Omyté maso uvaříme v osolené vodě a nakrájíme na kousky. Ve vývaru z masa povaříme na nudličky nakrájenou cibuli a přidáme vejce. Do hotové...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme na tenká kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Osolíme, zalijeme vývarem a necháme vařit. Na pánvičce a na tenké...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

V hrnci na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme zelí spolu s lákem, zalijeme vodou, osolíme, přikryjeme poklici a vaříme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Omyté a probrané fazole namočíme do vody a necháme je nabobtnat do druhého dne. V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Do fazolí, které jsme den předem namočili do 2 l vody, dáme česnek a ve stejné vodě je necháme vařit 100 minut. Houby namočíme do 5 dl vody a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 150 min

V menším hrnci na 1 lžíci sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání přiléváme studený vývar, který osolíme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist