Slovácko
Slovácko - Strážnice, Kyjov, Hodonín, Uherské Hradiště, Valašské Meziříčí, Vsetín a další místa nabízí specifickou kuchyni, která je částečně ovlivněna kuchyní Slovenska a Maďarska. V této části najdete recepty na tradiční jídla ze Slovácka, mezi kterými samozřejmě nechybí bramborové placky, fazolová polévka, chalupářský guláš na víně, kynuté buchty nebo velikonoční mazanec. Určitě si z nich vyberete a u většiny budete příjemně překvapeni nejen jednoduchou a rychlou přípravou, ale i vynikající chutí.
Sušené houby namočíme na 30 minut do vody. Housky nakrájíme do mísy s mlékem, přidáme nasekanou cibuli, nasekanou kopřivu, krupici, nastrouhaný...
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme. Na pánvi rozehřejeme 50 g másla, přidáme krupici, osmažíme, zalijeme...
Do mísy dáme kvasnice, lžičku vanilkového cukru a 1 dl vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. V misce si utřeme žloutky s moučkovým cukrem a máslem...
Do misky dáme měkké máslo a utřeme ho s cukrem. Přidáme žloutky, promícháme, přisypeme mouku, vanilkový cukr, vylijeme rum a rukama vypracujeme...
Omyté maso uvaříme v osolené vodě a nakrájíme na kousky. Ve vývaru z masa povaříme na nudličky nakrájenou cibuli a přidáme vejce. Do hotové...
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme na tenká kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Osolíme, zalijeme vývarem a necháme vařit. Na pánvičce a na tenké...
V hrnci na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme zelí spolu s lákem, zalijeme vodou, osolíme, přikryjeme poklici a vaříme...
Omyté a probrané fazole namočíme do vody a necháme je nabobtnat do druhého dne. V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli,...
Do fazolí, které jsme den předem namočili do 2 l vody, dáme česnek a ve stejné vodě je necháme vařit 100 minut. Houby namočíme do 5 dl vody a...
V menším hrnci na 1 lžíci sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání přiléváme studený vývar, který osolíme a...