Západní Čechy
Tradiční kuchyně západních Čech má původ především z chodských a šumavských jídel. Je pro ni typické vepřové maso, brambory, omáčky a knedlíky, bramboráky, hovězí guláš, jablečný závin – štrúdl, a samozřejmě pivo. V této části najdete recepty na tato jídla a samozřejmě i mnohé další vynikající lahůdky, které nabízí Plzeň, Klatovy, Domažlice, Tachov, Karlovy Vary a další místa západočeského kraje. Budete příjemně překvapeni, jak jednoduchá a rychlá je jejich příprava a jakou mají vynikající chuť.
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme sádlo, orestujeme na...
Nivu najemno nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V míse utřeme tvaroh s majonézou a nastrouhanou Nivou do pěny. Pak přilijeme pivo,...
Kotlety omyjeme, osušíme, z obou stran naklepeme, opepříme je a osolíme a obalíme v mouce. Ve větší pánvi nebo žáruvzdorné míse rozehřejeme olej...
Kroupy propláchneme studenou vodou a pak je v dostatečném množství osolené vody uvaříme. Uvařené kroupy scedíme, necháme důkladně okapat v cedníku....
Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na silnější proužky...
Měkký tvaroh prolisujeme přes cedník do mísy. Přidáme k němu vejce, mouku, strouhanku, mléko, krupicový cukr a sůl a vypracujeme vláčné těsto, do...
V hrnci rozpustíme v teplé smetaně čokoládu a podle chuti ji ještě osladíme cukrem. Když se směs začne vařit, důkladně v ní rozmícháme žloutky tak,...
V hrnku z droždí, špetky cukru a trochy vody připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout. Do větší mísy nasypeme polohrubou mouku,...
Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou ji najemno nasekáme. Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme je v...
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, naporcujeme na plátky a z obou stran je opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm z obou...
Polotvrdé žemle nakrájíme na kostičky a osmažíme je na 2 lžicích másla dozlatova. V míse utřeme máslo se solí, postupně přidáme 6 žloutků, které...