Artyčoky s čerstvými fazolemi
55 min.
Ingredience
- 500gramůArtyčoky
- 500gramůFazole
- 2lžíceCitronová šťáva
- 80mililitrůOlej olivový
- 80gramůCibule
- 8kusůCibulka jarní
- 120gramůRajčata
- 60gramůPyré rajčatové
- 1lžíceMáta
- 700mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z artyčoků vykrájíme srdíčka, rozkrojíme na čtvrtky a vetřeme do nich citronovou šťávu. Fazole vyloupeme, rozpůlíme a opláchneme. Cibuli nakrájíme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mátu nasekáme nahrubo.
- 2V rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přimícháme artyčoky a fazole a za stálého míchání smažíme. Po třech minutách přimícháme vývar, rajčata, pepř, sůl, rajčatové pyré a tři čtvrtiny jarní cibulky a na mírném plameni dusíme zhruba půl hodiny. Podáváme posypané zbylou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.