Bramborová kaše s čerstvými bylinkami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
973 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky asi 2 cm velké. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, přiklopíme a přivedeme k varu. Pak teplotu snížíme a vaříme je asi 15 minut do měkka.
  • 2
    Jogurt umixujeme se sýrem nebo tvarohem.
  • 3
    Brambory slijeme a hrnec na chvíli postavíme na plotnu, aby se všechna tekutina odpařila. Pak ho odstavíme.
  • 4
    Brambory rozmačkáme s jogurtem a vymícháme je do hladké kaše. Osolíme, opepříme a dochutíme bylinkami.
  • 5
    Ihned podáváme jako přílohu k masům a uzeninám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.