Bramborové knedlíky plněné houbami
40 min.
Ingredience
- 200gramůSlanina vepřová
- Na náplň
- 150gramůHouby čerstvé
- 1kusRohlíky bílé
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 9gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 1,5decilitryMléko bio čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
- Na těsto
- 1kilogramBrambory
- 450gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVejce slepičí
- 9gramůSůl
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
933 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
34 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
11 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném másle osmažíme cibuli nadrobno. Přidáme nakrájené čerstvé houby a podusíme zakryté doměkka. Rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Všechno umeleme na masovém strojku a dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a pepř a promícháme.
- 2Vařené brambory rozmačkáme, smícháme s vejcem a hrubou moukou, osolíme a vypracujeme nelepivé těsto. Z těsta odkrojujeme kousky, vytvarujeme placku a tu naplníme houbovou směsí. Okraje spojíme, stiskneme a v omoučněné dlani vytvarujeme do koule. Knedlíky vhodíme do vroucí, osolené vody a vaříme 10 minut. Vyjmeme děrovanou naběračkou a rozložíme na mísu. Podáváme polité vyškvařenou slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.