Brokolicový salát s ementálem a volským okem
50 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
690 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na rozpálené pánvi dozlatova. Brokolici omyjeme, očistíme, rozdělíme na růžičky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut, poté slijeme, necháme okapat, rozdělíme na připravené talíře. Zakápneme olivovým olejem a balzamikovým octem.
- 2Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, vyklepneme na ni vejce tak, aby vznikla volská oka, nijak nemícháme.
- 3Na brokolici nasypeme osmaženou slaninu, nastrouhaný ementál a připravené volské oko. Před podáváním dosolíme a dopepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.