Budínský guláš

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
12 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pekáči rozehřejeme olej, po částech přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka je dohněda smažíme.
  • 2
    Děrovanou naběračkou maso vyndáme. Stáhneme oheň a k tuku přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, drcený česnek a několik minut je za občasného míchání zpěníme.
  • 3
    Vsypeme mouku a téměř všechnu mletou papriku, 1 minutu mícháme a zahříváme. Přilijeme vývar, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne.
  • 4
    Do pekáče vrátíme maso, přidáme rajčata, rajský protlak, sůl a pepř. Znovu přivedeme k varu, přikryjeme a 1 hodinu podusíme.
  • 5
    Přidáme nakrájené papriky, brambory a podusíme, až jsou maso a brambory měkké.
  • 6
    Guláš ochutnáme a případně dosolíme nebo dopepříme. Přimícháme zakysanou smetanu a před podáváním mírně poprášíme zbylou mletou paprikou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.