Budínský guláš
140 min.
Ingredience
- 450gramůBrambory
- 150mililitrůSmetana zakysaná 15%
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 400gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 280gramůPaprika červená
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
12 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V pekáči rozehřejeme olej, po částech přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka je dohněda smažíme.
- 2Děrovanou naběračkou maso vyndáme. Stáhneme oheň a k tuku přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, drcený česnek a několik minut je za občasného míchání zpěníme.
- 3Vsypeme mouku a téměř všechnu mletou papriku, 1 minutu mícháme a zahříváme. Přilijeme vývar, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne.
- 4Do pekáče vrátíme maso, přidáme rajčata, rajský protlak, sůl a pepř. Znovu přivedeme k varu, přikryjeme a 1 hodinu podusíme.
- 5Přidáme nakrájené papriky, brambory a podusíme, až jsou maso a brambory měkké.
- 6Guláš ochutnáme a případně dosolíme nebo dopepříme. Přimícháme zakysanou smetanu a před podáváním mírně poprášíme zbylou mletou paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.