Čekanka na smetaně

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
528 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné čekankové puky krátce povaříme v osolené vodě. Nakrájíme je na kousky, osmažíme na másle, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme téměř do měkka.
  • 2
    Poté kousky čekanky zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou, opepříme, osladíme a mírně osolíme. Dusíme, až čekanka změkne. Před podáváním omáčku okyselíme citronovou šťávou.
  • 3
    Podáváme s dušenou rýží a vařeným masem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.