Čekanka na smetaně
60 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 600gramůČekanka
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
528 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné čekankové puky krátce povaříme v osolené vodě. Nakrájíme je na kousky, osmažíme na másle, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme téměř do měkka.
- 2Poté kousky čekanky zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou, opepříme, osladíme a mírně osolíme. Dusíme, až čekanka změkne. Před podáváním omáčku okyselíme citronovou šťávou.
- 3Podáváme s dušenou rýží a vařeným masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.