Čekankové karbanátky s jablky

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
52 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z puku čekanky kadeřavé vyřízneme koštál a vnitřní listy omyjeme a rozebereme a důkladně osušíme. Pak je nadrobno pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme k nim nastrouhaná jablka, slunečnicová semena, žloutek, sůl, mouku a vyšlehaný tuhý sníh z bílku a směs dobře vymícháme.
  • 2
    V pánvi si rozehřejeme slunečnicový olej. Lžicí nabíráme čekankovou směs, kterou vložíme na rozpálený olej a hned je upravíme na malé karbanátky a usmažíme z každé strany (přibližně 1-2 minuty) dozlatova.
  • 3
    Ke karbanátkům si připravíme tři druhy omáček.
  • 4
    První omáčku si připravíme z ohřáté pomerančové šťávy, kterou dáme do misky a přimícháme do ní lžičku arašídového oleje, lžíci mleté papriky, 1/2 lžičky chilli koření a drobně pokrájené koliandrové lístky.
  • 5
    Druhou omáčku si připravíme tak, že v kastrolku si ohřejeme sójovou omáčku a rozpustíme v ní cukr a okořeníme směsí pěti koření. Nevaříme.
  • 6
    Na třetí omáčku si smícháme v misce malinový ocet, sezamový olej, cukr, špetku soli a na kolečka pokrájenou cibulovou nať.
  • 7
    Karbanátky podáváme se všemi druhy omáčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.