Čekankové karbanátky s jablky
55 min.
Ingredience
- omáčka malinová
- 1decilitrOcet malinový
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 2kusyCibulka jarní
- 1decilitrOlej sezamový
- omáčka pomerančová
- 1decilitrPomerančová šťáva
- 1lžičkaOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- omáčka s cibulí
- 1lžíceKoření pěti vůní
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1decilitrOmáčka sójová
- 80gramůSlunečnice - semena
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceMouka polohrubá
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 500gramůČekanka
- 2kusyJablka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
52 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Z puku čekanky kadeřavé vyřízneme koštál a vnitřní listy omyjeme a rozebereme a důkladně osušíme. Pak je nadrobno pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme k nim nastrouhaná jablka, slunečnicová semena, žloutek, sůl, mouku a vyšlehaný tuhý sníh z bílku a směs dobře vymícháme.
- 2V pánvi si rozehřejeme slunečnicový olej. Lžicí nabíráme čekankovou směs, kterou vložíme na rozpálený olej a hned je upravíme na malé karbanátky a usmažíme z každé strany (přibližně 1-2 minuty) dozlatova.
- 3Ke karbanátkům si připravíme tři druhy omáček.
- 4První omáčku si připravíme z ohřáté pomerančové šťávy, kterou dáme do misky a přimícháme do ní lžičku arašídového oleje, lžíci mleté papriky, 1/2 lžičky chilli koření a drobně pokrájené koliandrové lístky.
- 5Druhou omáčku si připravíme tak, že v kastrolku si ohřejeme sójovou omáčku a rozpustíme v ní cukr a okořeníme směsí pěti koření. Nevaříme.
- 6Na třetí omáčku si smícháme v misce malinový ocet, sezamový olej, cukr, špetku soli a na kolečka pokrájenou cibulovou nať.
- 7Karbanátky podáváme se všemi druhy omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.