Celer pečený se smetanou
55 min.
Ingredience
- 1kusCeler řapíkatý
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule červená
- 50gramůOřechy pekanové
- 1,5decilitryVývar zeleninový
- 1,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 50gramůStrouhanka
- 25gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Celer očistíme a nakrájíme na tyčinky velikosti sirky. Dáme ho do zapékací mísy, přidáme koriandr, kmín, rozetřený česnek, pokrájenou červenou cibuli a pekanové ořechy.
- 2Smícháme smetanu s vývarem a nalijeme na zeleninu, osolíme a opepříme.
- 3Sýr a strouhanku smícháme a nasypeme na zeleninu. V předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.