Červené zelí dušené s vínem
60 min.
Ingredience
- 750gramůZelí hlávkové červené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 1lžíceCukr krupice
- 6lžicOlej stolní
- 1kusCitrony
- 1kusCibule
- 0,25litrVíno červené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Zelí jemně nakrájíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme kmín a necháme 30 minut zakryté marinovat.
- 2Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme zkaramelizovaný, trochou vody zalitý cukr, přilijeme víno a přimícháme zelí.
- 3Dusíme na mírném ohni asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.