Chléb bílý

300 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si chlebíčkovou formu, kterou vymažeme tukem.
  • 2
    Nejprve si připravíme kvásek z vlažné vody, droždí, jedné lžíce cukru, dvou lžic mouky a necháme na teplém místě vzejít. V míse umícháme změklé máslo s cukrem, solí, vlažným mlékem a kváskem. Poté přidáme mouku a vypracujeme na pomoučeném vále hladké těsto. Necháme je ve větší míse pod utěrkou na teplém místě kynout zhruba dvě až tři hodiny.
  • 3
    Z vykynutého těsta uděláme dvě šišky. Vložíme do formy a necháme ještě dokynout asi čtyřicet pět minut. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi čtyřicet pět až padesát minut. Chleba je hotový, pokud po vyklopení při poklepu na dno zní dutě. Hotový chleba necháme na sítu vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.