Chřestový salát s bylinkovým dresinkem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvedeme do varu 750 ml osolené vody, přidáme špetku cukru a lžičku octa. Oloupaný chřest krátce povaříme, slijeme a vývar zachytíme.
  • 2
    Rajčata rozčtvrtíme, listy rokety odtrháme od stopek. Jogurt, zbývající ocet, 2 lžíce oleje, pomerančovou šťávu a kůru a trochu vývaru z chřestu vymícháme na hladký krém. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a bylinky.
  • 3
    Toastový chléb nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme zbývající olej a máslo a kostičky chleba osmažíme do křupava. Okořeníme bylinkovou solí. Na talíř upravíme chřest, rajčata, salát a opečený chléb, pokapeme dresinkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.