Chřestový salát s bylinkovým dresinkem
40 min.
Ingredience
- 750gramůChřest bílý
- 5gramůCukr krupice
- 20mililitrůOcet vinný
- 250gramůRajčata Cherry
- 4lžícePomerančová šťáva
- 5gramůPomerančová kůra
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 40gramůChléb toastový
- 200gramůJogurt selský
- 5gramůSůl bylinková
- 100gramůRoketa
- 1stroužekČesnek
- 2lžícePažitka
- 2lžíceKopr čerstvý
- 3lžíceOlej olivový
- 750mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Uvedeme do varu 750 ml osolené vody, přidáme špetku cukru a lžičku octa. Oloupaný chřest krátce povaříme, slijeme a vývar zachytíme.
- 2Rajčata rozčtvrtíme, listy rokety odtrháme od stopek. Jogurt, zbývající ocet, 2 lžíce oleje, pomerančovou šťávu a kůru a trochu vývaru z chřestu vymícháme na hladký krém. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a bylinky.
- 3Toastový chléb nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme zbývající olej a máslo a kostičky chleba osmažíme do křupava. Okořeníme bylinkovou solí. Na talíř upravíme chřest, rajčata, salát a opečený chléb, pokapeme dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.