Čokoládový nákyp
50 min.
Ingredience
- 5decilitrůMléko polotučné
- 100gramůČokoláda hořká
- 100gramůCukr krupice
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 6kusůVejce slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
44 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Do vařícího mléka přidáme máslo (100 g), mouku a za stálého míchání povaříme. Potom přidáme nastrouhanou čokoládu, cukr a znovu za stálého míchání dobře prohřejeme.
- 2Do vychladlé směsi zamícháme postupně 6 žloutků, ochutíme ji vanilkovým cukrem a vmícháme sníh ušlehaný ze 6 bílků.
- 3Hmotu plníme do formy vymazané máslem a povrch posypeme plátky mandlí. Pečeme asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.