Conchiglie s květákem a brokolicí
30 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 350gramůTěstoviny Conchiglie
- 3500mililitrůVoda pitná
- 1gramPepř černý mletý
- 200gramůKvěták
- 200gramůBrokolice
- 4stroužkyČesnek
- 30gramůFeferony
- 80gramůRajčata
- 60gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Květák a brokolici rozebereme na malé růžičky, vložíme do kovového sítka, přiložíme rajče a ponoříme na minutu do hrnce s těstovinami. Květák s broklicí necháme okapat, rajče oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme feferonku s česnekem, orestujeme, přidáme květák s brokolicí a rajče. Osolíme a opepříme. Zakryjeme pokličkou a dusíme zhruba 8 minut. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme zeleninovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.