Dim sum se zeleninou

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1243 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
133 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibulky, fazolky, mrkev, sójové výhonky, žampióny, kešu oříšky a chilli papričky drobně rozkrájíme. Zeleninu s houbami smícháme v míse, přidáme oříšky, vejce, solamyl, sójovou omáčku, omáčku hoisin, sezamový olej a řádně promícháme.
  • 2
    Plátky těsta rozložíme na pracovní desku, do každého čtverce upravíme 1 lžíci náplně a okraje těsta přitiskneme k sobě. Ovšem nahoře musí zůstat balíčky otevřené.
  • 3
    Olej rozehřejeme na 180 °C v hluboké pánvi a po částech v něm smažíme dim sum dozlatova. Odkládáme na vrstvu papírových ubrousků, aby se z nich odsál nadbytečný tuk. Dim sum udržujeme teplé. Hotové posypeme sezamem a servírujeme se sójovou nebo švestkovou omáčkou k namáčení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.