Dim sum se zeleninou
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaOlej sezamový
- 1lžíceSezam - semena
- 2kusyCibulka jarní
- 30gramůFazolové lusky zelené
- 1kusChilli paprička
- 30gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůOřechy Kešu
- 2lžíceSolamyl
- 1lžičkaOmáčka Hoisin
- 30gramůSójové výhonky
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 32plátkůTěsto Wonton
- 5decilitrůOlej rostlinný
- 0,5kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1243 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
133 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibulky, fazolky, mrkev, sójové výhonky, žampióny, kešu oříšky a chilli papričky drobně rozkrájíme. Zeleninu s houbami smícháme v míse, přidáme oříšky, vejce, solamyl, sójovou omáčku, omáčku hoisin, sezamový olej a řádně promícháme.
- 2Plátky těsta rozložíme na pracovní desku, do každého čtverce upravíme 1 lžíci náplně a okraje těsta přitiskneme k sobě. Ovšem nahoře musí zůstat balíčky otevřené.
- 3Olej rozehřejeme na 180 °C v hluboké pánvi a po částech v něm smažíme dim sum dozlatova. Odkládáme na vrstvu papírových ubrousků, aby se z nich odsál nadbytečný tuk. Dim sum udržujeme teplé. Hotové posypeme sezamem a servírujeme se sójovou nebo švestkovou omáčkou k namáčení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.