Dolmadžik - játrové koláčky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1101 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
92 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí játra omyjeme a krátce povaříme. Na masovém strojku je pomeleme a vložíme do mísy.
  • 2
    Nadrobno nakrájenou cibuli na oleji usmažíme dozlatova a necháme vychladnout.
  • 3
    Nakrájíme nadrobno zelenou petrželovou a celerovou nať, spolu s cibulí ji přidáme k játrům. Ještě přidáme vejce, sůl, podle potřeby trošku strouhanky a dobře promícháme. Směs by měla být tužší.
  • 4
    Na pomoučeném vále vytvarujeme malé, ale vyšší placičky, které ponoříme do rozšlehaných vajíček a zprudka opečeme na rozpáleném oleji s máslem po obou stranách.
  • 5
    Podáváme s bílým chlebem nebo s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.