Dolmadžik - játrové koláčky
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 600gramůJátra jehněčí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceStrouhanka
- 3lžícePetržel - nať
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceCeler - nať
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3decilitryOlej slunečnicový
- 1,5lžičkySůl bylinková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1101 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
92 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí játra omyjeme a krátce povaříme. Na masovém strojku je pomeleme a vložíme do mísy.
- 2Nadrobno nakrájenou cibuli na oleji usmažíme dozlatova a necháme vychladnout.
- 3Nakrájíme nadrobno zelenou petrželovou a celerovou nať, spolu s cibulí ji přidáme k játrům. Ještě přidáme vejce, sůl, podle potřeby trošku strouhanky a dobře promícháme. Směs by měla být tužší.
- 4Na pomoučeném vále vytvarujeme malé, ale vyšší placičky, které ponoříme do rozšlehaných vajíček a zprudka opečeme na rozpáleném oleji s máslem po obou stranách.
- 5Podáváme s bílým chlebem nebo s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.